New York City

zaterdag, mei 22, 2004

Brooklyn Bridge

We hebben ons vooraf goed voorbereid. Zo wisten we dat je de brug niet vanuit Manhattan moet nemen. Het laat zich eenvoudig raden waarom. Je loopt dan met je rug naar Manhattan. De skyline is prachtig, maar toch ook weer niet zo indrukwekkend. Hij is eigenlijk mooier vanaf de boot naar het Vrijheidsbeeld.
Het was er erg druk. Blijf links lopen, want veel New Yorkers hebben er een sport van gemaakt om de brug per fiets over te gaan. Daarnaast zijn er natuurlijk veel joggers, maar dat fenomeen kom je overal in de stad tegen. Op de meeste plekken kun je door de planken vloer tussen de spleten de East River zien stromen; niet goed voor je evenwichtsorgaan.
De brug hangt voor het grootste deel aan staalkabels. Deze zijn verrassend klein in doorsnede. Als je bedenkt dat er onder de loopbrug een zes-baans snelweg loopt, dan wordt duidelijk dat hier een fraai staaltje engineering is afgeleverd. De brug is al een keer gerestaureerd. Dat zal nog wel een keer moeten, want van boven lijkt het toch al weer behoorlijk roestig.

1 Comments:

  • Treatment with Tadalafil is based on its effect on the human enzyme phosphodiesterase. Men are unable to get a strong enough erection due to the effect of this enzyme.

    By Anonymous viagra goedkoop, at 17 januari 2011 om 14:38  

Een reactie posten

<< Home